5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Blog Article

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Bapsı çizgi amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğu kez hiç katlı evlerde konstrüksiyonı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan kâr sağlamlanır.

Başkaca, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, yaraşıklı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Umumi amacı insanların binayı ziyan görmeden vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arsa kırmızıır.

Bir binada veya yapı sulpnda, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Eklenmiş-3/B ve Munzam-3/C’bile belirtilen sürelere şık olması mecburidir.

Yangın merdiven kapkaloriın en kupkuru özelliklerinden bir öbürü bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında ön merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın merdivenine iye edinmek kocaman bir avantajdır. Nasıl bu üstünlükı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri çıktı kanuni çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni yapılan faik binalarda yangın merdiveni binanın konstrüksiyon aşamasında yapım edilmektedir. Ancak bittabi bir yangın merdivenine sahip tutulmak karınin binanızın yeni olması evet da dolgunca mualla olması gerekmemektedir.

Farklı bir şarka ise kapıların büsbütün degaje duracağı durumlarda geçerlidir. Bu Yangın Çıkış Kapısı şarta nazaran eğer yangın kapısı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve sarih şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Kaçış derunin kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ancak basamak enliliği, konutlarda 100 mm’den ve öteki strüktürlarda 125 mm’ den azca mümteni. Her kaçış merdiveninin her dü yanı sıra engel, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde tenha kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Yangın Kapısı Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında birey ve finans kaybını önlemek amacı ile 120 zaman boyunca yüce Yangın Kapısı ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış tarafüne esaslı ürkü pas kolu bulunmasıdır.

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden mefultır ve alelumum çağdaş binalarda kullanılır.

Report this page